Nykytaiteen näkökulma: Urbaani, teknologiavälitteinen luontosuhde
kuvataiteilija TaM Kristiina Ljokkoi
Monet taiteilijat ovat viime aikoina ottaneet uutta ympäristötutkimuksen teknologiaa taiteensa välineeksi tai tarkastelunsa kohteeksi. Luonnontieteellisyyttä tai uutta tekniikkaa hyödyntävät taiteilijat heijastelevat töissään 2000-luvun urbaania ja teknologiavälitteistä luontosuhdetta. Teoksissa tehdään ihmisaisteille näkymättömiä, ajallisia prosesseja näkyviksi tai tarkastellaan teknologisoitunutta ihmistä osana ekosysteemiä. Taiteilijapuheenvuorossaan Kristiina Ljokkoi tarkastelee omien teostensa lisäksi myös muiden taiteilijoiden kiinnostavia teoksia.
Keskisuomalaissyntyinen Kristiina Ljokkoi on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteen laitokselta. Hänen vahvuutenaan on luonnontieteellisen ja ympäristöajattelun yhdistäminen taiteeseen ja taidekasvatukseen. Ljokkoi on toiminut monipuolisesti nykytaiteen ja taidekasvatuksen kentällä kuraattori-tuottajana ja taidekasvattajana. Hän kuratoi paikkasidonnaisen nykytaiteen galleriaa Grey Cube Galleriat sekä esitys- ja tanssitaiteeseen keskittyvää Grey Cube Festivalia Helsingin Korkeasaaressa. Hän on aiemmin toiminut mm. Suomen Biotaiteen seurassa ja taiteilija Terike Haapojan assistenttina.
Luento on järjestetty yhteistyössä Jyväskylän kansalaisopiston kanssa ja se on osa Ympäristöluotsi-koulutusta, jossa yhteistyökumppaneina ovat Japa ry., Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut, Jyväskylän taidemuseon, KUOMA, Maaseudun sivistysliitto.